Канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски в четвъртък  отрече за

...
Канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски в четвъртък  отрече за
Коментари Харесай

Киев отрича за вражда Зеленски-Залужни

Канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски в четвъртък  отрече за зародили различия сред него и главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний. Слуховете за " разединение " се появиха след публикацията на главнокомандващия за The Economist, в която той съобщи, че войната на Руската федерация против Украйна става позиционна.

Както написа Bloomberg, това мнението е било като " наливане на масло в огъня " към противоположното изказване на Зеленски, че няма невъзможност. Съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михаил Подоляк означи, че " президентът направи извънредно значимо конкретизиране ".

" Не виждам никакви различия или спорове на равнище висше военно-политическо управление ", посочи той.

Подоляк акцентира, че Зеленски е в контакт със Залужни съвсем всекидневно. По думите му през последните месеци няма промени в връзката им. Президентът и командващият армията не престават да разискват корекции във военната тактика на страната.

В същото време различен човек от обкръжението на Зеленски, поискал анонимност, разказа връзките сред президента и висшето командване като свят, надалеч от " гръмките заглавия ", които излизат в медиите.

В началото на ноември The Washington Post писа, че след месеци на тежка контраатака, напрежението сред висшето командване в Украйна неочаквано се е трансферирало в обществената сфера. Журналистите припомниха думите на Зеленски, че на бойното поле няма " невъзможност ", пристигнали след публикуването на публикация на Залужний за обстановката на фронтовата линия.

В същото време един от помощниците на президента сподели, че мненията на Залужний пред медиите " улесняват работата " на Русия.

" След 20 месеца война в непоклатимото преди този момент национално единение на Украйна стартират да се появяват обществени пукнатини ", означават създателите на материала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР